THORNHILL

Garden room in the Lake District National Park.

 

We were asked to design a room to provide a much-needed link between a 1970s house and its lush, well-kept gardens.

The house was originally laid-out so that the living spaces were contained on the First and Second Floors to maximise views of the Lake beyond, but this meant that there was no physical connection at all to the garden. 

The design for the Garden Room developed into an extension of the garden indoors, with the addition of an integrated potting house for our green-fingered client.

Constructed of cumbrian slate, traditional dry-stone walling and rough-cast render, it features huge timber glazed sliding and bi-fold doors to ensure that the unpredictable Cumbrian weather can be enjoyed at any time of the year. A long slot window provides a seating area through which to view the resident family of deer who enjoy the bushes at this side of the garden.    

 

Building Type: Residential Property – Detached
Client: Private
Location: Lake District National Park
Status: Built project completed in 2015
Value: Confidential

.